Info og ofte stillede spørgsmål

Her kan du se en samlet oversigt over info og ofte stillede spørgsmål

Info og ofte stillede spørgsmål om fliserens

Her finder du info om selve arbejdet før, under og efter en bestilling.

Du vil blive godt guidet igennem beslutningen omkring fliserens hos mig.

Beslutningen: Fra start til ordrebestilling.

Kan mine fliser renses?

Den letteste måde at få svar på det er at snuppe et par billeder på telefonen og sende dem til mig på sms til (+45) 24 40 80 63. Du kan også sende dem gennem kontaktformularen her.

Jeg kan ofte ud fra dine fotos vurdere, hvad der skal til for at give dig det optimale resultat ud fra dine ønsker og mine erfaringer. Dette samspil kan ende i et tilbud, og så kan du frit vurdere, om det er noget for dig, eller om det skal tilpasses lidt for at ramme plet mht. dine ønsker og prisen.

Hvordan finder jeg ud af, om det virker godt nok?

Tag et kig på siden Referencer her, hvor du kan se, hvad jeg har lavet tidligere, og om der er noget, der ligner det, som du står med. Du kan altid få en gratis prøverensning, inden du beslutter dig.

Kan granit, cement, beton fliser tåle rensning uden at gå i stykker eller lide skade?

Ja, som udgangspunkt kan alle sten-, cement- og betonfliser renses med et helt optimalt resultat.

Man skal dog have erfaring og viden med i sine overvejelser. Med erfaring kan jeg vurdere hvilke metoder og værktøjer, der er både effektive og skånsomme nok til de forskellige flisetyper.

Kan "murstens"-fliser renses uden at blive ødelagt?

(gælder eksempelvis produkter i brændt ler)

Der er gode chancer for, at de kan renses (95% kan renses) med rigtigt godt resultat, hvis det gøres af en erfaren fliserenser.

Det kræver en vis forsigtighed og det rette professionelle udstyr, samt at udstyret benyttes rigtigt. Er du i tvivl, så fortæl os om dine betænkeligheder, eller lad os teste et lille område af, så du kan se med egne øjne, hvad du kan forvente at få ud af en rensning. De fleste bliver heldigvis positivt overrasket.

Bliver fliserne ødelagte af højtryksrensning - Er det rigtigt eller forkert?

NEJ Det sker ikke i dag, men historierne og skrønerne fra tidligere årtier lever stadig.

Højtryk ødelægger! (påstand) Nej og ja. Det er i dag muligt at skære i alle hårde materialer med en vandstråle. Man bruger her 2000 til 5000 bar tryk som er 10 til 100 gange mere, end en professionel fliserenser benytter.

En erfaren fliserenser arbejder med langt mindre vandtryk. Der er også næsten altid et mindre vandtryk, end der er i de små gør-det-selv højtrykrensere, som ses i mange hjem i dag. Men pas på! Det er ofte ved brugen af små hobbyrensere, at skader på fliserne opstår, og det er også her fra, at nogle af skrækhistorierne stammer. Da de små anlæg alle benytter (og kun kan give) en meget tynd stråle for at få effekt nok, får man en stråle, der mere ligner dem, som man skærer materialer med. Man ser ofte, at de små anlæg har efterladt spiralformede mønstre, fordi strålen er så tynd, at det er meget svært at styre en jævn rengøring af fliserne. Den tynde stråle og lille vandmængde hobbymaskinerne giver, gør at man skal køre meget langsomt med et lille rensehoved for at undgå ujævn rengøring. Dette betyder, at en rensning tager 4-5 gange så lang tid, som en professionel fliserenser bruger, da der har 4-5 gange så stor vandmængde at arbejde med. En sammenligning kunne være forskellen mellem en tandbørste og en industrikost. Man kan godt få gjort rent med dem begge, der er bare forskel på hvornår og hvordan, man bliver færdig med opgaven.

I dag findes der mere skånsomt udstyr, men de gamle skrækhistorier dukker stadig op, da skræmmehistorier om skader altid er en god historie at fortælle og huske. Samtidig vil nogle “flisesælgere” jo nok også hellere fortælle, at fliserne ikke kan reddes/renses med godt resultat, og at man skal have helt nye fliser i stedet for en billigere rensning.

Faq om fliserens fra bestilling til færdigt arbejde

Info og spørgsmål om fliserens

​​Du vil blive godt guidet igennem beslutningen omkring fliserens hos mig, og også alt hvad der omhandler selve arbejdet med en ordre fra påbegyndelsen til færdiggørelsen.​

Hvad kan ændre planerne?

Vejret er ofte den største hindring for, at en opgave kan løses helt eller delvist som planlagt. Selve rensningen af fliserne kan foregå i selv kraftigt regnvejr, men de efterfølgende opgaver som algebehandling, påfejning af nyt fugesand og imprænering kræver, at vejret er mere eller mindre tørt. Frost kan også være en hindring, men ellers gælder kun almindelige forhold for sygdom og force majeure.​

Hvad du som kunde skal huske/klare?

Med mindre andet er skriftligt aftalt, skal der på arbejdsstedet være:

  • *Låst op ved havelåger og porte, så der er let adgang til området
  • *Adgang til normalt fungerende/gode forsyninger af vand og strøm: Almindelig udendørsvandhane eller tilsvarende og 240 Volt stikkontakt eller tilsvarende. Afstand op til 30 meter er ok.
  • *tømt for havemøbler og andet ved fliserne. Møbler flyttes gerne over 5 meter væk fra fliseområdet, og sarte ting skal længere væk eller afskærmes (evt. med presenning).
  • Undlad at pudse vinduer i nærheden af fliserne lige op til arbejdet. Det bedst at vente til bagefter.
  • Har du hund? Så skal du djerne hundehømhømmer fra græsset, fliserne, og de steder hvor vi skal gå for at trække slanger og udstyr frem og tilbage.
  • Skær gerne græskanter så fliserne er fritlagte
  • Efter færdiggørelsen skal du feje mere sand på, når det har regnet et par gange.​

Hvordan med betaling?

Betaling aftales senest, når den endelige pris er fastlagt.

Der er følgende betalingsmuligheder: Kontant, MobilePay, Bankoverførsel og evt dankortbetaling gennem fakkelfabrikkens webshop. Der er max. 5 dages betalingsfrist.

Hvad med vedligehold af rensede fliser?

Fliserne bør få en algebehandling, som virker mod alger og flisepest én gang årligt.

Få GARANTI på 20 år (vedligeholdelsesaftale).

Jeg tilbyder at give fliserne et årligt garantieftersyn med en algebehandling, så du med garanti kan holde fliserne flotte mange år ud i fremtiden. Prisen udregnes efter opgaven. Typisk med omkring 10 % af ordren. Jo større ordre, jo billigere er det pr. m2.

Info og ofte stillede spørgsmål om algebehandling

Algebehandling kan benyttes til følgende:

Rensning af alger på tag, bygningsdele, terrasser, fliser, rækværk, stensætninger, stolper, skilte og andre installationer.

Ofte sprøjtes algemidlet på, og algerne påvirkes med det samme. Den synlige virkning indtræder ​efter noget tid. Der kan benyttes skumdysse, som vist på billedet, eller dysse uden skumvirkning alt efter forholdene på lokaliteten. Fliserealer kan benyttes igen ca. 15 min., efter de er blevet behandlet.

Hvornår kan man algebehandle?

Man kan udføre algebehandling næsten hele året rund. Temperaturen skal blot være over 3 grader (målt på det koldeste sted). Det virker dog hurtigere ved højere temperaturer.

Er algebehandling giftigt?

Ja for alger og mindre gevækster, men det kan på ingen måde sammenlignes med eksempelvis Roundup.​​​

Skader det mine blomster?

Jeg forsøger altid at vælge den bedste metode til opgaven, og da der arbejdes udendørs med vindforhold, der kan overraske/drille enhver dygtig algebehandler, så kan det ske, at der rammes lidt ved siden af, eller at midlet bæres hen til et sted, hvor det ikke var tiltænkt.

Det kan derfor ske, at der kommer algemiddel på en blomst eller plante.

Normalt vil der kun ske det, at den kan blive plettet eller miste nogle blade. Alle lidt større planter og helårsplanter tager dog ikke alvorligt skade af dette. ​Man kan afdække planter med plast eller presenning for at sikre de vigtigste planter.

Hvad med vedligehold af rensede fliser?

Fliserne bør have en algebehandling, som virker mod alger og flisepest én gang årligt.

Med GARANTI på 20 år (Vedligeholdesaftale).

Jeg tilbyder at give fliserne et årligt garantieftersyn med en algebehandling, så du med garanti kan holde fliserne flotte mange år ud i fremtiden. Prisen udregnes efter opgaven . Typisk med omkring 10 % af ordren som udgangspunkt. Jo større ordre, jo billigere er det pr. m2.

Info og ofte stillede spørgsmål om facaderens

Facaderens dækker over en række forskellige opgaver: Rens/spuling af overflader på selve bygningen (såsom sokkel, murværk, vægge, tag eller andre afdækningsplader) eller omkring huset (eksempelvis stensætninger, rækværk, gelænder, fortov, master, skilte og kampesten)

Der benyttes ofte et rengøringsmiddel til at opløse skidt og smuds, som kan indeholde algemiddel eller anden kemi for at få løst opgaven optimalt.

Nogle gange er det en god idé med efterfølgende imprægnering af de rensede overflader. På den måde bliver de mere modstandsdygtige over for vand og smuds. Det gør også, at rengøringen holder længere.​

Kan man rense alle slags overflader?

Nej, men rigtig mange af dem kan renses med professionel erfaring og det rette værktøj. Spørg os, hvis du har noget, du gerne vil vide mere om.

Skader det vægen?

Nej, ikke under normale omstændigheder. Så længe at væggen er sund, sker der ikke noget. Da der arbejdes med at fjerne smuds, som er mere eller mindre løstsiddende, kan det heldigvis ofte vaskes eller spules væk.

Hvis der er en løs fuge, som ikke er blevet opdaget før rensningen, kan den blive forskubbet eller helt skubbet væk og derved blive mere tydelig at se.

Info og ofte stillede spørgsmål om tømning af tagrender​

Det er vigtigt at huske at:

  • Tagrenderne skal tømmes jævnligt for at undgå vandskader på bygningen.
  • Det ikke er sikkert, at din forsikring betaler, hvis dine tagrender er for fulde af snavs, som så har været årsag til overløb.
  • Den globale opvarmning medfører mere voldsomme regnskyl. Det kræver mere af tagrenderne,  og det er vigtigt, at de er tømt og virker optimalt.

Så få dem nu tømt i tide!

Hvor ofte skal man tømme tagrender?

Det er lidt svært at give et præcist svar på, men en god tommelfingeregel er mindst én gang om året

Har du store træer, der taber bladene på dit tag, kan en tagrende hurtigt blive fyldt op, og den skal derfor tømmes oftere – særligt ved løvfaldstid.​

Hvornår skal tagrenderne tømmes ?

Det er bedst at gøre det i den periode af året, hvor det regner 🙂 Det vil sige, når der er plusgrader og uden nattefrost.

Ellers kan man stort set gøre det resten af året, men det anbefales, at det ikke er stormvejr, da der er en vis risiko forbundet ved at arbejde i kraftig blæst.

Hvor meget smuds må der være i tagrenden, før en tømning anbefales?

Hvis belastningen ikke er så stor, at dine render fyldes med blade fra træer, så vil det være en god ide at få dem tømt, før de er halvt fyldt op.

Ofte er der en del grus, støv og jord, som kommer med vinden og bliver liggende i bunden af renden. Er der for meget af det, og det skylles ned i afløbet, kan det gøre at kloakken stopper til, da det kan være for tungt til at blive skyllet bort. I så fald skal der en kloakspuling til, og det koster en del mere.​

Ødelægger det min have, når I arbejder med tømning af tagrenderne?

Nej, det er ikke sket endnu, men man skal jo bevæge og rundt om huset med tungt udstyr, og det kan ikke undgås 100 %, at vi afsætter mærker fra stiger og andet grej. Der medfølger dog en god portion påpasselighed, når jeg arbejder, så der vil ikke normalt være noget andet end positivt at kommentere på bagefter.​

Er der grænser for, hvor meget smuds der må være i tagrenderne, for at i kan arbejde/tømme dem?

Nej, men hvis der er groet græs eller der ukrudt “træstammer” i renderne, så vil det tage længere tid at få det fjernet.

Hvis der er rodnet, der holder smudset sammengroet, så kan man måske ikke bare suge det op. Her vil det de store klumper skulle fjernes manuelt. Det gør jeg også gerne, men det giver lige lidt ekstra arbejde, som du skal betale for, og det aftales så forinden, hvad opgaven lyder på.

Hvad med bortskaffelse af indholdet fra tagrenderne?

De fleste steder findes en kompostbunke eller et skjult hjørne af haven / et bed, hvor affaldet kan placeres. Det er jo komposterbart!

Alternativt skal det i skraldespanden eller køres væk i plastsække.

Det kan både du eller jeg tage hånd om efter aftale.

Griser det på mine ting?

Det er ofte mudder, sand, våde blade og små grene, man henter op fra tagranden. Om det hentes op ved hjælp af en støvsuger eller en ske og spand, så er det ikke muligt helt at undgå, at der drypper lidt ved siden af. Hvis eksempelvis støvsugeren stopper til med skidt og ikke suger nok, så vil mudderet i den øverste lodrette del af sugerøret kunne glide baglæns og ud af røret igen. Hvis røret samtidigt ikke er inde over taget eller renden, vil det kunne falde ned og ramme det, som det nu rammer. Generelt ser vi sjældent det store griseri forbundet med arbejdet.

Bliv ringet op​

Grib chancen nu og kontakt os. Udfyld dine informationer i nedenstående formular, og vi vil derefter ringe dig op snarest.

Dernæst kan vi sammen finde frem til den bedste løsning for dig.​

(+45) 24 40 80 63
mail@udeservice.dk