Tagrenderensning

Tagrenderensning for virksomheder, boligforeninger og private

Få tømt eller vasket tagrender af en erfaren professionel tagrenderenser– undgå dyre skader efter regnvejr og slip for en masse besvær.

Hos UdeService.dk hjælper jeg primært kunder i Syddanmark og især fra Midtjylland og Fyn f.eks. områderne omkring Horsens, Herning, Vejle og Grindsted, men jeg kører også gerne ud og udfører rensning af tagrender hos dig, hvis du bor udenfor disse områder – jeg har nemlig også rigtig mange kunder fra Fyn og Als.

Hvorfor skal tagrender renses?

I løbet af året lander der en del blade, grene, nåle, mos, støv, rester af tagsten, der er knækket af, og nødder som fuglene slæber op i tagrenderne, og her samles så alt sammen fra hele tagfladen. Det bliver ofte liggende i renden og hober sig op, for til sidst af forhindre regnvandet i at løbe de rigtige steder hen.

Hvornår skal tagrender renses?

Vi anbefaler, at tagrenderne tømmes 1 til 2 gange om året.

Har du ingen store træer, der smider blade på dit tag, kan du måske nøjes med at tømme 1 gang årligt. Har du store træer og mange blade på taget, skal der ofte mere til end en gang om året.

Får man ikke ryddet passagen for regnvandet, vil vandet komme i kontakt med andre bygningsdele, f.eks. træværk under taget, murværk der løber baglæns ind på bygningen, og overløb vil ramme jorden med stor fart og derved sprøjte 0,5 meter op på sokkel og den nederste del af muren. Uanset hvor vandet fejlagtigt kommer, følger der problemer og måske endda store vandskader med sig.

Dækker min forsikring?

Tja… måske. Måske ikke.

Der er en del forsikringer, der ikke dækker skader, der er opstået efter overløb fra fyldte tagrender, da det betragtes som mislighold/manglende vedligehold hvis renden ikke er tømt regelmæssigt. Det kan betyde, at du selv skal bekoste udbedring af skaderne fra f.eks. langsomt sivende vand, vand fra tagfladeafvanding, opstigende grundvand eller kloak. og det kan være dyrt. ​

PS. Når du bestiller tagrenderensning hos Udeservice.dk får du en faktura som du kan benytte som “dokumentation” for at renderne er blevet tømt, med det interval du har valgt,

Se hele prislisten her

tagrenderensning autismecenteret Herning

Hvordan ser jeg om mine tagrender skal tømmes?

Her en kort guide til at spotte alarmsignalerne for mulige problemer med vand/tagrenderne.

Hvis du kan, så tag et kig op i renderne. Er de mere end 2-3 cm fyldt med skidt, bør de tømmes.

Se efter om det løber over, når der er kraftig regn. Løber det over, skal det ses nærmere efter og måske tømmes.

Kan du se grene, græs eller andet, der stikker op af renden, skal den tømmes.

Kan du se “opsprøjt” af jord/smuds, eller er der begyndt at gro grønne alger eller sort skimmelsvamp på soklen og den nederste del af murværket, kunne det tyde på overløb eller utætte render.

Er der meget mos på taget, så er der sikkert også meget nede i renden, da det har det med at falde af i klumper.

Er der tegn på fugt på væggene indvendigt omkring der, hvor nedløb går i jorden udvendigt?

Ps. mos på taget kan let virke som en dæmning og få vandet til at løbe baglæns ind under tagsamlingerne og skade den underliggende trækonstruktion.

​Er dine tagrender fyldte?

Få “støvsuget” dine tagrender af en erfaren, professionel tagrenderenser og slip for alt bøvlet med at kravle op på stiger med spande osv. Jeg renser gerne dine tagrender, så du ikke skal bekymre dig om regnvandsskader pga. fyldte tagrender ved skybrud o. lign.

Holder mine tagrender længere, når de er tømte?

Ja det gør de faktisk. Først lidt om tagrender lavet af metal, f.eks. galvaniseret jern, kobber, aluminium, zink. Medmindre du har tagrender i rustfast stål, vil metaltagrender forgå hurtigere, når de er våde/står under vand, end når de er tørre/tomme. Det er metallers natur at ruste, irre eller på anden måde forgå i fugtige/våde omgivelser.

Tagrender i plast og kunststof ødelægges ikke af vand, men også disse har tendens til at gro til med grønne alger. Til at starte med vil disse alger “kun” forhindre en fri vandudledning til nedløbet. På længere sigt sætter skidtet sig fast i algerne, som binder/fanger mere skidt, som så til sidst fylder renden.

Noget andet er vandmængden i renden. En rende, der er fyldt med skidt (og dermed også vand), vil få frostskalder, når det fryser, fordi vandet udvider sig, og det kan resultere i utætheder og skader, som først ses i tøvejer.

“Lang erfaring” i tagrenderensning fra ​mange kilometers tømte tagrender: Vi rensede lige godt 16 km tagrender i 2019 og har renset tagrender siden starten af virksomheden.

Jeg tømmer også tagrender på etageejendomme. Forhør dig om et tilbud, der passer på dine tagrender og send gerne et foto og beskriv opgaven, så giver vi et uforpligtende tilbud.

Ved tømning af tagrender vælger jeg mellem følgende fremgangsmåder

  • Den gamle metode: med stigen, spanden og øsen, der passer til tagrenden.
  • Med højtryksslangen kan tagrenden spules tom. Nødvendig metode hvis adgangen til renden er begrænset.
  • Den ny metode: med industristøvsugeren, slange og kulfiberrør suges blade og smuds ned i beholderen, som så tømmes efter behov.​

Priser på tagrendetømning (ser du kun efter den laveste pris?)

Jeg kan tilbyde en “hurtig rens”. Men du skal også vide, at der er ikke 2 tagrender, der er ens, og der kan være stor forskel på, hvor arbejdskrævende en opgave det er at tømme dem. Så den laveste pris kan skyldes, at der ikke er taget højde for noget af følgende, og står det ikke i tilbuddet, at det bliver udført med dette i fokus, kan du jo ikke være helt sikker på, at det bliver udført ordentligt.

Er tagrenderne lette at tilgå, er der forhindringer i haven af store planter, buske eller el-ledninger, er der mange “dimser” i haven, der skal undgås f.eks. de billige led-lygter, der er stukket i jorden, lige der hvor man skal arbejde/stå, eller sarte blomsterpotter, anden keramik. Eller er det bøvlet med stort udhæng ud over terrassen, som man skal række ind over? Er der store træer, er der stort eller lille mellemrum mellem tagkant og renden, er tagrenderne med lukkede/skjulte render, er der tilstoppede nedløbsrør, der skal renses/spules? Er der tilstoppede sandfang, skal man op på en stige for at nå renden over udestuen eller garagen. Gror der græs eller ukrudt i renderne, som er svært at hive op, er der strøm tilgængeligt, er der vand tilgængeligt hvis nødvendigt at spule? Er der en kompostbunke, man kan hælde resterne fra tagrenden i?

Alt spiller ind på prisen.

Startpakke 699,- inkl. sugning af de første 30 meter synlig/tagrende

  • Tilvalg af ekstra meter. 20,- pr. meter for udvendige/synlige tagrender
  • 43 kr. pr. meter for skjulte tagrender dog minimum +550 kr.
  • Betaling for en eller flere af ovenstående ekstraopgaver kan i visse tilfælde blive aktuelt, og hvad der er af andre ordrer i dit område.
  • Der kan opnås naborabat. Forhør dig nærmere.

Tømning af tagrender

Alle priser er inkl. moms​.

Tømning af tagrender ved sug fra jorden.

​​Jeg har forskellige pakkeløsninger på tagrenderens, så du får den bedste pris på din opgave.

Startpakke 699,-​

  • Inkl. de første 30 meter tagrende v. synlige tagrender.
  • kontakt mig for tilbud.

“Jeg vil have tagrenderne vasket udvendigt”

vask-af-tagrender-soenderborg8vask-af-tagrender-soenderborg8
Vask af sternbræder og udvendig side af tagrendeEfter vask af sternbrædder og udvendig side af tagrende

Vask af tagrender

Alle priser er inkl. moms​.

Pris 799,-​

Inkl. de første 30 meter tagrende.

herefter 20 kr. pr. m

Kontakt mig for aftale.

Kontakt mig og få et tilbud på tømning eller vask af tagrender

Undgå ødelæggende skader i forbindelse med regnvejr og skybrud. Når du kontakter mig, vender jeg tilbage hurtigst muligt, og din opgave bliver som regel løst indenfor fire uger. Hvis du har yderligere spørgsmål til priser og ydelser.

Du kan fange mig på tlf. (+45) 24 40 80 63 eller skrive en e-mail til mail@udeservice.dk.

(+45) 24 40 80 63
mail@udeservice.dk