Rensning af tagrender – undgå dyre skader efter regnvejr

Hvorfor skal tagrender renses ?

I løbet af året lander der en del blade, grene, nåle, mos, og støv, rester af tagsten der er knækket af og nøder som fuglene slæber op i tagrenderne og her samles så alt sammen fra hele tagfladen, det bliver ofte liggende i renden og hober sig op, for til sidst af forhindre regnvandet i at løbe de rigtige steder hen. 

Hvornår skal tagrender renses, vi anbefaler at tagrenderne tømmes 1 til 2 gange om året.  

har du ingen store træer der smider blade på dit tag kan du måske nøjes med at tømme 1 gang årligt. har du store træer og mange blade på taget skal der ofte mere til end en gang om året. 

Får man ikke ryddet passagen for regnvandet vil vandet komme i kontakt andre bygningsdele, f.eks. træværk under taget, murværk der hvor det løber baglæns ind på bygningen og overløb vil ramme jorden med stor fart og derved sprøjte 0,5 meter op på sokkel og den nederste del af muren, uanset hvor vandet fejlagtigt kommer følger der problemer og måske endda store vandskader med sig.

Dækker min forsikring ?  Tja...måske. måske ikke.

Der er en del forsikringer der ikke dækker skader der er opstået efter overløb fra fyldte tagrender da det betragtes som mislighold/ manglende vedligehold. Det kan betyde at du selv skal bekoste udbedring af skaderne fra f.eks. langsomt sivende vand. vand fra tagfladeafvanding opstigende grundvand eller kloak. og det kan være dyrt. ​

Hvordan ser jeg om mine tagrender skal tømmes ? Her en kort guide til at spotte alarmsignalerne for mulige problemer med vand/tagrenderne.

Hvis du kan, så tag et kik op i renderne. er den mere end 2-3 cm fyldt med skidt, bør de tømmes.

Se efter om det løber over når der er kraftigt regn. løber det over skal de ses nærmere efter og måske tømmes.

Kan du se grene græs eller andet der stikker op af renden, skal den tømmes.

Kan du se "op sprøjt" af jord/smuds eller er der begyndt at gro grønne alger eller sort skimmelsvamp  på soklen og den nederste del af murværket kunne det tyde på overløb eller utætte render. 

Er der meget mos på taget så er der sikkert også meget nede i renden! da det har det med at falde af i klumper.

er der tegn på fugt på væggene indvendigt omkring der hvor nedløb  går i jorden udvendigt.

Ps. mos på taget kan let virke som en dæmning og få vandet til at løbe baglæns ind under tagsamlingerne og skade den underliggende trækonstruktion.

Er dine tagrender fyldte? Få "støvsuget" dine tagrender af en erfaren prof tagrenderenser og slip for alt bøvlet med at kravle op på stiger med spande osv. Jeg renser gerne dine tagrender så du ikke skal bekymre dig om regnvandsskader pga. fyldte tagrender ved skybrud o. lign.

Holder mine tagrender længere når de er tømte ?

Ja det gør de faktisk. først lidt om tagrender lavet af metal. f.eks. galvaniseret jern, kobber, aluminium, zink,)  Med mindre du har tagrender i rustfast stål vil metaltagrender forgå hurtigere når de er våde/står under vand end når de er tørre/tomme , det er metalers natur at ruste, irre, eller på anden måde forgå i fugtige/våde omgivelser.

Plast og kunststof tagrender ødelægges ikke af vand, men også disse har tendens til at gro til med grønne alger til at starte med vil disse alger "kun" forhindre en fri vandudledning til nedløbet på længere sigt sætter skidtet sig fast i algerne som binder/fanger mere skidt som så til sidst fylder renden.

Noget andet er vandmængden i renden,  en rende der er fyldt med skidt (og dermed også vand) vil få frostskalder når det fryser fordi at vandet udvider sig og det kan resultere i utætheder og skader som først ses  i tøvejer. 

"Lang erfaring" i tagrenderensning fra ​mange kilometers tømte tagrender: vi rensede lige godt 16 km tagrender i 2019. og har renset tagrender siden starten af virksomheden

Jeg tømmer også tagrender på etageejendomme. Forhør dig om et tilbud, der passer på dine tagrender og send gerne et foto og beskriv opgaven, så giver vi et uforpligtende tilbud.

Hos UdeService.dk hjælper jeg primært kunder fra Midtjylland og Fyn, fx områderne omkring Horsens, Herning, Vejle og Grindsted, men jeg kører også gerne ud og udfører rensning af tagrender hos dig, hvis du bor udenfor disse områder – jeg har nemlig også rigtig mange kunder fra Fyn og Als.

Ved rengøring af tagrender vælger jeg mellem følgende fremgangsmåder

  • Den gamle metode: med stigen, spanden og et øsen, der passer til tagrenden.
  • Med højtryksslangen kan tagrenden spules tom. Nødvendig metode hvis adgangen til renden er begrænset.
  • Den ny metode: med industristøvsugeren, slange og kulfiberrør suges blade og smuds ned i beholderen, som så tømmes efter behov.​

​Priser på tagrenderensning (ser du kun efter den laveste pris?)

​ jeg kan tilbyde en "hurtig rens". Men du skal også vide at der er ikke 2 tagrender der er ens 

og der kan være stor forskel på hvor arbejdskrævende en opgave det er at tømme dem. så den laveste pris kan skyldes at der ikke er taget højde for noget af følgende. og står det ikke i tilbuddet at det bliver udført med dette i fokus kan du jo ikke være helt sikker på at det bliver udført ordentligt. Er tagrenderne lette at tilgå, er der forhindringer i haven af store planter buske eller el-ledninger, er der mange "dimser" i haven der skal undgås f.eks. de billige led-lygter der er stukket i jorden lige der hvor man skal arbejde/stå, eller sarte blomsterpotter, anden keramik. eller er det bøvlet med stort udhæng ud over terrassen som man skal række ind over, er der store træer,  er der stort eller lille mellemrum mellem tagkant og renden,  er tagrenderne med lukkede/skjulte render,  er der tilstoppede nedløbsrør der skal renses/spules,  er der tilstoppede sandfang,  skal man op på en stige for at nå renden over udestuen eller garagen. gror der græs eller ukrudt i renderne so er svært at hive op, er der strøm tilgængeligt, er der vand tilgængeligt hvis nødvendigt at spule, Er der en kompostbunke man kan hælde resterne fra tagrenden  i. 

alt spiller ind på prisen. 

  • ​Startpakke 699,- inkl. sugning af de første 30 meter synlig/tagrende
  • Tilvalg af ekstra meter. 20,- pr. meter for udvendige/synlige tagrender  
  • 43 kr. pr. meter  for skjulte  tagrender dog minimum +550 kr.
  • Betaling for en eller flere af ovenstående ekstraopgaver  kan i visse tilfælde blive aktuelt. og hvad der er af andre ordre i dit område. Der kan opnås naborabat.  forhør dig nærmere.

​Kontakt mig og få et tilbud på rensning af tagrender

Undgå ødelæggende skader i forbindelse med regnvejr og skybrud. Når du kontakter mig, vender jeg tilbage hurtigst muligt, og din opgave bliver som regel løst indenfor fire uger. hvis du har yderligere spørgsmål til priser og ydelser. Du kan fange mig på tlf. 24 40 80 63 eller skrive en e-mail til mail@udeservice.dk.

Hvad koster tagrenderensning?

​​Jeg har forskellige pakkeløsninger på tagrenderens, så du får den bedste pris på din opgave.

Se priserne her

Bliv ringet op​

Grib chancen nu og kontakt os. Udfyld dine informationer i nedenstående formular og vi vil derefter ringe dig op snarest.

Dernæst kan vi sammen finde frem til den bedste løsning for dig.​

 
 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Jeg fik den bedste service nogensinde. Til at starte med fik mine udendørs fliser en grundig rensning/algebehandling. Efterfølgende fik mit hus en højtryks runde omkring huset og blev som nyt. Mesteren er virkelig professionel.  Resultatet er perfekt. Prisen kunne jeg ikke være mere tilfreds med. Anbefaler virkelig mesteren og hans arbejde. Servicen er i top​

Vi har brugt udeservice.dk både til at få ordnet vores fliser rundt omkring centret og nu efter anbefalinger fra vores tagmand til at få sprøjtet / ordnet mod alger/mos på taget... der var aftalten pris inden arbejdede startede.. prisen holdt 100 % men der blev lige ordnet lidt mere end Michael havde lovet i tilbuddet... SÅ VI ANBEFALER 112 % Udeservice.dk

Hej. Efter jeg fik Michael ud første gang for at alge behandle mit tag viste det så gode resultater, at jeg 1 x årligt får lavet algebehandling af mit tag fra Udeservice.dk. Kvaliteten af detudførte arbejde er helt i top. Ved sidste behandling fik jeg ydermere afrenset terrassen, gangarealer samt indkørsel. Må sige at jeg her 1/2 år efter er super glad for resultatet, som igen står som nyt, Kan helt klart anbefale kvaliteten som bliver udført afudeservice.dk , samt super service og overholdelse af pris og aftale.​

Jeg fik renset mine fliser, givet dem imprægnering og algebehandling. Jeg er super tilfreds med resultatet og servicen. Michael var god til at vejlede, han er meget kompetent og ved, hvad han har med at gøre. Kan kun anbefale UdeService.dk.

Udeservice leverede god service. Vores fliser, som var meget befængte med flisepest, er blevet lyse, pæne og næsten som nye ved en behandling. Vores hus fik også algefjerner med godt resultat. Michael er pålidelig og gør et godt stykke arbejde.

Afrensning og efterfølgende algebehandling af diverse tage på landejendom, samt fliser rundt om huset og 3 terrasser. Veludført, grundigt arbejde. Efterfølgende ifyldning af sand mellem fliserne. Helt igennem tilfreds med arbejdet.

Kompromisløs service og kvalitet​

Vi vægter bæredygtighed højt

Du kan altid være sikker på en god pris

Specialist med mangeårig erfaring

Har du brug for hjælp?

​Så benyt nedenstående formular. Vedhæft gerne et billede af det du skal have hjælp til, så vender vi retur snarest med et tilbud.

 
 
 
 
 
 
Upload billeder
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt