INFO OG OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL om tømning af tagrender​

Det er vigtigt at huske:

  • At tagrenderne skal tømmes jævnligt for at undgå vandskader på bygningen.
  • At det ikke er sikkert at din forsikring betaler hvis dine tagrender er for fulde af snavs som så har været årsag til overløb.
  • At pga. den globale opvarmning kommer der mere voldsomme regnskyl,det kræver mere af tagrenderne og at de er tømt og virker optimalt.

Så få dem nu tømt i tide!

Spørgsmål og svar:​

Hvor ofte skal man tømme tagrender?​

Det er lidt svært at give et præsist svar på, men en god tommelfingeregel er mindst 1 gang om året

Har du store træer der taber bladene på dit tag kan en tagrende hurtigt blive fyldt op og derved skal tagrenderne tømes oftere/måske flere gange ved løvfaldstid.​

Hvornår skal tagrenderne tømmes​?

Det er bedstat gøre det i den periode af året hvor det regner :-)  DVS. når der er + grader og ikke noget nattefrost.

ellers kan man stort set gøre det resten af året, men det anbefales at det ikke er stormvejr da der er en vis risiko ved at arbejde i kraftig blæst.

Hvor meget smuds må der være i tagrenden før en tømning​ anbefales?

Hvis belastningen ikke er så stor at dine render fyldes med blade fra træer så vil det være en god ide at få dem tømt før de er halvt fyldt op.

Ofte er der en del grus, støv og jord som kommer med vinden og bliver liggende i bunden af renden ,, Er der for meget af det og det skylles ned i afløbet kan det gøre at kloakken stopper til da det kan være for tungt til at blive skyllet bort. i såfald skal der en kloakspuling til og det koster en del mere.​

Ødelægger det min have når i arbejder med tømning af tagrenderne ?​

Nej det er ikke sket endnu, men man skal jo bevæge og rundt om huset med tungt udstyr og det kan ikke undgås at vi afsætter mærker fra stiger og andet grej. Men der medfølger en god portion påpasselighed når jeg arbejder så der vil ikke normalt være noget andet end positivt at kommentere på bagefter.​

Er der grænser for hvor meget smuds der må være i tagrenderne for at i kan arbejde/tømme dem?

Nej men hvis der er groet græs eller er der ukrudt "træstammer" i renderne så vil det tage længere tid at få det fjernet.

Hvis der er rodnet der holder smudset sammengroet så kan man måske ikke bare suge det op, men skal fjerne de store klumper manuelt. Det gør jeg også gerne men det giver lige lidt ekstra arbejde som du skal betale for og det aftales så forinden hvad opgaven lydder på.  

Hvad med bortskaffelse af indholdet fra tagrenderne?​

De fleste steder findes en "kompostbunke" eller et skjult hjørne af haven eller et bed hvor affaldet kan placeres. (det er jo komposterbart)

Alternativt skal det i skraldespanden eller køres væk i plast sække.

Det kan både du og jeg tage hånd om efter aftale.

Griser det på mine ting ?

Det er ofte mudder sand og våde blade og små grene man henter op fra tagranden.  Og om det hentes op ved hjælp af  en støvsuger eller en ske/spand så er det ikke muligt helt at undgå at der drypper lidt ved siden af.  F.eks. hvis støvsugeren stopper til med skidt og ikke suger nok. så  vil det mudder der netop er i den øverste lodrette del af sugerøret kunne glide baglæns og ud af røret igen.  og er røret samtidigt ikke ind over taget /renden vil det kunne falde ned og ramme det som det nu rammer. Men gennerelt set er det ikke noget der grisser.

​Kontakt mig for et uforpligtende tilbud​

Udfyld formularen herunder og jeg sørger for at kontakte dig hurtigst muligt med et godt tilbud!​​​

Hvilke ydelser er du interesseret i?
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​CORONAVIRUS | COVID-19

Jeg passer på... 

Og jeg udfører den samme professionelle service som altid, dog med særlig omtanke for hvilken kontakt der uventet kan opstå og hvilken der helt kan undgås, det er relativt let ved mit udendørs arbejde at gøre dette helt uden fysisk kontakt til kunden, derved er der ingen eller absolut minimal smitterisiko. 

Om du arbejder hjemme eller ude så aftaler vi hvordan vi håndterer situationen over telefonen 

(så må vi tage hygge kontakten en anden gang)

Derudover har jeg både håndsprit og masker med i bilen og benytter det flere gange på mulige kontaktflader og efter behov. 

Kompromisløs service og kvalitet​

Vi vægter bæredygtighed højt

Du kan altid være sikker på en god pris

Specialist med mangeårig erfaring

Kontakt

UdeService.dk

Afdeling Jylland

Åsbjerg 43
​7323 Give

Afdeling Fyn

Ny Adelgade 15 B, 1. th.
​5610 Assens

Her kører jeg

oftest...